Vraag en antwoord

mijn kind heeft angst voor paarden

Dat is helemaal niet erg, hier zullen wij stap voor stap aan werken. Die angst kunnen wij mooi gebruiken om zo inzichtelijk te maken wat angst met je doet en hoe anderen hierop reageren. 

mijn kind heeft ADHD, heeft dit invloed op de paarden

Waarschijnlijk wel. ADHD heeft overal invloed op maar hoort ook bij het kind. Ook hier moet het kind mee leren omgaan. Dit kunnen wij nu juist mooi oefenen met de paarden. De paarden hebben geen oordeel maar accepteren wat er is en zullen daarmee werken.

Wat gaat mijn kind precies leren

Het kind gaat leren om krachtiger met zijn/haar lichaam om te gaan en zich zo bewust te worden van zijn eigen lichaamstaal. Het kind gaat ook leren om de lichaamstaal zo in te zetten dat de ander in positieve zin in beweging gaat komen. Ook leer ik de kinderen bewust te worden van hun eigen energie en wat die energie met jezelf en de ander doet. 

mijn kind heeft moeite met aansluiting met andere kinderen

Daar zit een groot deel van de problematiek van het kind, dat kunnen wij nu juist mooi gebruiken om mee te werken.

mijn kind heeft moeite met afscheid nemen, hoe ga je hier mee om?

Ik zal ten alle tijden het kind respecteren. Als het kind er nog niet aan toe is om in de groep of los van de ouder te werken dan gaan wij daar eerst mee aan de slag.

mijn kind is allergisch, is het toch mogelijk  om te komen

Alle opdrachten met de paarden gebeuren buiten en op de grond naast het paard. Er is dus bijna geen fysiek contact met het paard. Mocht het kind heel erg allergisch zijn is het misschien verstandig om eerst een anti-histamine tabletje te nemen.

mag ik er zelf bijblijven?

Liever niet. Het is belangrijk dat het kind zich vrij voelt en beweegt en om zo nieuwe vaardigheden te trainen en eigen te maken. Wel mogen de kinderen op de laatste dag laten zien aan hun ouders wat zij geleerd hebben.

Mag ik een keertje kijken?

Op de laatste dag van de cursus zijn de ouders van harte welkom.

Is de veiligheid gewaarborgd?

De kinderen zullen nooit alleen de bak in gaan met de paarden, ik ben daar altijd bij. 

Ik kan een keer niet, kan ik dat inhalen?

Eigenlijk is het belangrijk dat het kind niks mist. Het is belangrijk dat het kind zich veilig voelt in de groep en de cursus duurt maar 4 weken. Mocht het zo zijn dat het kind echt niet kan, dan kunnen wij daar altijd wel weer een mouw aan passen.

Is 4 keer voldoende?

Ik leer de kinderen in 4 middagen wat basisvaardigheden. De kinderen zullen hier verder zelf mee aan de slag moeten.

Kan je nog verder na deze cursus?

Als er interesse is om meer te leren dan kunnen wij een nieuwe groep starten en een individueel traject is ook mogelijk.

Staat je vraag er niet tussen, mail mij gerust op: info AT dekrachtvanelan DOT nl

De kracht die je nodig hebt zit van binnen