Paarden spiegeling

Als paardenvertaler zet ik het paard in als belangrijkste instrument bij jouw ontwikkeling. Dat doe ik door je een aantal eenvoudige opdrachten te geven die je in contact met het paard moet uitvoeren. Alle opdrachten worden met en naast het paard op de grond uitgevoerd. Er worden geen opdrachten gegeven waarbij je op het paard moet gaan zitten.

Een paard spiegelt jouw gedrag en doet dat zonder oordeel. Het gedrag van het paard is een reactie op het gedrag dat jij vertoont. Naar aanleiding van wat ik zie gebeuren, probeer ik dat gedrag te duiden. Ik koppel het gedrag van het paard terug naar jou. Zo ontstaat een gesprek dat inzicht geeft in jou als persoon en kan gaan over je passie, je angsten, je weerstanden, je leiderschap of over een ander thema dat actueel voor je is. Het kan overal over gaan, maar altijd over jou.

Met behulp van het paard kom jij erachter wat het effect is van jouw eigen gedrag, attitude, overtuiging of intentie op de ander. Ik als paardenvertaler ben je procesbegeleider en aanjager van jouw zelfonderzoek. Jij als deelnemer bepaalt de diepgang.

Ik kan het paard inzetten als spiegel in een individuele sessie maar ook in een teamsessie. Het paard kan prachtig inzichtelijk maken hoe het team functioneert en samenwerkt. De opdrachten in een teamsessie zullen meer gericht zijn op onderlinge samenwerking en wederzijds vertrouwen. Het paard spiegelt het gedrag van de teamleden. Op basis daarvan daag ik je uit om met elkaar het gesprek aan te gaan. Daarmee komen de kwaliteiten en ook de valkuilen van het team aan de oppervlakte. De teamleden bepalen samen de diepgang van de sessie.

De kracht die je nodig hebt zit van binnen
©2024 De Kracht┬ávan ElanSitemapwebdesign: ZZPstudio