Over mij

Nicole van Baaren (1966)

Meer dan 20 jaar lang vervulde ik verschillende administratieve en ondersteunende functies in ziekenhuizen, bij de overheid en in de zorg. In 2008 besloot ik het roer om te gooien en mijn sterk ontwikkelde intuïtie te volgen. Na een vooropleiding tot coach bij Jan Andreae in Amsterdam, startte ik met de Post-HBO opleiding tot Master Coach en Master Counselor aan het Europees Instituut. Aansluitend volgde ik de opleiding tot paardenvertaler bij 3pk, waarin ik heb geleerd om paarden in te zetten als instrument in coaching en counseling. Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan als co - trainer/coach in leiderschapstrajecten, onder meer in samenwerking met Jan Andreae. Als volgende stap in mijn ontwikkeling volgde ik in 2011 een cursus EZI (Emotionele Zielen Integratie), waarmee mensen kunnen worden geholpen door middel van het stellen van vragen aan het onderbewustzijn. Inmiddels heb ik vorm gegeven aan het realiseren van mijn grote droom: een eigen praktijk, waarin ik mij richt op persoonlijk leiderschap. Daarin help ik mensen om inzicht te krijgen in persoonlijke thema’s in werk – of privésituaties zoals angst, weerstand en dilemma’s. Ik kan instrumenten aanreiken die mensen leiden naar het leiderschap over hun eigen bestaan, waarin het maken van eigen keuzes, gericht op persoonlijke effectiviteit en innerlijke groei, centraal staat. Dat doe ik vanuit mijn natuurlijke intuïtie, zowel voor individuen als voor groepen. Ik geef sessies met en zonder paarden. Daarmee kan ik mijn liefde voor dieren combineren met mijn liefde voor mensen en voor het vak als coach/counselor.

De Paarden die ik gebruik voor het paardenspiegelen:

Elan (2009)

Elan is geboren uit de hengst Wilskracht en de merrie Odette, beide Gelderse paarden. Een Gelders paard is een temperamentvol en zeer betrouwbaar paard met een werkwillig en vrolijk karakter. De officiële naam van Elan luidt: Wilskrachts Elan. Deze naam heeft voor mij een dubbele betekenis. Elan is geboren uit Wilskracht. Er was een periode in mijn leven dat ik dacht alles te kunnen bereiken op pure wilskracht. Dat heb ik heel lang gedaan en dat heeft mij ook veel opgeleverd, totdat ik lichamelijke klachten begon te vertonen: ik had als het ware mijn lichaam uitgeput. Dat leerde mij dat wilskracht sterk is, maar dat wilskracht alléén niet voldoende is. Ik ontdekte dat ik veel krachtiger ben als ik gebruik maak van mijn eigen elan (kwaliteiten, vuur en passie). Daardoor was ik in staat om mijn eigen persoonlijke groei vorm te geven door mijn oude modus van 'overleven' te veranderen naar een nieuwe modus van 'leven'. Dat is de kern van persoonlijk leiderschap: de regie nemen over je eigen leven. Dat inspireerde mij tot de start van mijn eigen bedrijf, de Kracht van Elan.

Twister (2005)

Twister is op mijn pad gekomen, en ik geloof niet in toeval. Omdat hij niet geschikt was voor manegewerk is mij gevraagd of ik met hem aan de slag wilde gaan. Ik ben veel grondwerk met hem gaan doen, zodat hij weer zelfvertrouwen kon krijgen. Hij veranderde langzaam van een druk, geprikkeld paard in een rustig, geaard paard. Toen ik Twister voor het eerst inzette in het paardenspiegelen was ik op slag verliefd. Hierin liggen zijn kwaliteiten. Twister is een barockpinto en meet 1.60m. Hij heeft een open en nieuwsgierig karakter en kan af en toe een tikkeltje dominant zijn. Hij maakt makkelijk contact en is goudeerlijk. 

De kracht die je nodig hebt zit van binnen
©2024 De Kracht van ElanSitemapwebdesign: ZZPstudio