Cursus kind en weerbaarheid

Herkenbaar?

  

Nieuwe cursus: “Kind en weerbaarheid”

Soms gaat het niet zo goed met je kind op school of thuis. Je kind heeft moeite met leren (aandachtsproblematiek), wordt gepest (sociaal niet weerbaar) of vindt het moeilijk om aansluiting te vinden met leeftijdsgenoten (niet sociaal redzaam).

Ervaar jij als ouder ook vaak de machteloosheid als je ziet dat het niet goed gaat met je kind. Als moeder van drie kinderen weet ik uit ervaring dat je jouw kind(eren) het liefst wil beschermen en het van alles uit handen wilt nemen. Alle ervaringen die je ooit zelf hebt opgedaan als kind wil je jouw kind opdringen in de hoop dat hij of zij zich zo leert staande te houden in het geweld waaraan het kind aan wordt blootgesteld. Helaas zal dat jouw kind niet helpen zichzelf overeind te houden in de situatie die hij/zij als moeilijk ervaart. De kracht om met moeilijke situaties om te gaan zal uit het kind zelf moeten komen, maar hoe ontwikkelt je kind die kracht….

Ik heb een methode ontwikkeld die de kinderen helpt de kracht te ontwikkelen die ze nodig hebben om zich staande te houden in situaties die zij als bedreigend ervaren. Ik werk met kleine groepjes, maximaal 4 kinderen en mijn 2 paarden helpen daarbij.

Tijdens deze cursus leer ik de kinderen om te spelen met hun lichaamstaal en energie en datgene uiteindelijk in te zetten in de situaties die zij als  lastig ervaren. Zo leren kinderen het heft weer in eigen handen te nemen. De paarden zijn een geweldige hulp die de kinderen geweldig aanvoelen.

De cursus “kind en weerbaarheid” wordt gegeven in een blok van 4 middagen (na schooltijd) verspreid over 4 weken.

De kosten voor de cursus zijn € 65,00 per kind.

Heb je nog vragen n.a.v. deze cursus, kijk dan even op de pagina "vraag en antwoord".

De kracht die je nodig hebt zit van binnen